tiistai 2. syyskuuta 2014

Roskat roskiin

Paikallinen jätehuolto on mielenkiintoinen. Roskapusseja on neljää eri väriä. Jätteet lajitellaan niihin laadusta riippuen. Eri pusseja kiikutetaan kadunvarteen noudettavaksi tiettyinä päivinä. (Kerrostaloissa lienee eri systeemit.) Alla oleva kuva on nappastu viime torstaina, jolloin valkoiset ja siniset pussit eli sekajäte sekä muovipullot, säilykepurkit ja juomakartongit ovat olleet odottamassa perjantaiaamun noutoa.



Pussit saa laittaa odottamaan edellisiltana klo 18 jälkeen ja ennen seuraavaa aamua klo 6. Ajattelin aluksi, että ilta on parempi, koska aamukiireessä helposti unohtuu. Ainakin koto-Suomessa linnut ovat takuuvarmasti ulos unohtuneen roskapussin kimpussa. Siksi vähän kyllä mietin, miten pusseille yön aikana käy, mutta kun muillakin näytti olevan, laitoin minäkin. Muutama kerta sujui hyvin, mutta kun tänä aamuna kaivelin roskia kadunvarresta pensaan juurelta takaisin pussiin, päätin, että ehkä se aamu kuitenkin on parempi.

Vanhaa kompostoijaa harmittaa heittää biojätettä roskiin. Kompostori Suomesta ei sentäs lähtenyt muuttokuormassa... (Olisi kyllä ollut hauska nähdä muuttomiesten ilmeet, kun olisin ilmoittanut, että kompostori pitäisi pakata myös...) Jollain alueilla on jonkun sortin korttelikomposteja, mutta ei tässä ihan lähistöllä ainakaan vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti