torstai 4. syyskuuta 2014

Huominen on huomenna - tai sitten ei

Jo ennen Brysseliin muuttoamme olin tietysti kuullut ja lukenut tarinoita siitä, miten eri tavalla täällä asioita Suomeen verrattuna hoidetaan. En ole erityisen kärsivällinen ihminen, joten välillä lievästi sanottuna jurppii. Huominen ei välttämättä ole huomenna. Todennäköisemmin se on ensi viikolla - ehkä. (Merja Rehnin kirja "Koiran elämää ja kissanpäiviä Brysselissä" on muuten aika mainio kirja luettavaksi täällä asuville tai tänne muuttaville.)

Nurkissa pyörivistä muuttolaatikoista kirjoitinkin jo aikaisemmin. 1,5 viikon odottelun jälkeen ne viimein eilen haettiin pois. Toinen on sitten tapaus Belgacom eli paikallinen netti-/TV-/puhelinfirma. Asentajan piti viime perjantaina klo 12.30 tulla laittamaan nettiä ja telkkaria. Yhden jälkeen mies soitti asiakaspalveluun ja kyseli, missä kaveri viipyy. Tulee kuulemma yhden ja neljän välillä. Ketään ei missään vaiheessa näkynyt. Maanantaina lukuisten puhelinsoittojen jälkeen selvisi, että asentaja oli kirjannut käyneensä paikan päällä, mutta ketään ei ollut paikalla, mikä nyt ei tosiaan pitänyt paikkansa. Uusi aika sovittiin tälle päivälle klo 12-16. Siltä varalta, että tyyppi tulee juuri silloin, kun olen hakemassa lapsia koulusta, tuhersin oveen lapun (ranskaksi!), jossa kerroin, koska palaan ja puh.nron. Tyyppi odottelikin autossa, kun tulimme kotiin. Eli sekin asia saatiin hoidettua. (Kovin paljon en ole muuten TV:n katselua kaivannut. Lapset ovat muutaman kerran katsoneet Suomesta tuodulta digiboksilta lastenohjelmia.)

Ehdottomasti positiivisin yllätys oli kyllä paikallinen putkimies, joka korjaili vuotavaa vessanpönttöä ja sadevesiputkea. Ekalla kerralla hän tuli vuokraisännän kanssa kyllä 1,5 h sovittua myöhemmin, mutta kun aloitti varsinaisen työn, niin kahtena aamuna tuli täysin sovitusti jo ennen klo 8:aa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti