lauantai 6. syyskuuta 2014

Elämyksiä ruokakaupassa

Paikallisissa ruokakaupoissa asiointi on myös varsinainen elämys. Meillä on tässä lähistöllä kaksi kauppaa. Delhaize on vähän sellainen Siwa-tyyppinen pikkukauppa. Cora puolestaan on älyttömän iso hypermarket. Paremman valikoimansa vuoksi olemme asioineet pääasiassa Corassa.

Kaupassa saa kulumaan uskomattoman paljon aikaa jo pelkästään sen vuoksi, että yrittää ymmärtää, mitä oikeasti on ostamassa. Lisäksi valinnanvaraa on runsaasti ja monista tuotteista on hyllymetreittäin erilaisia variaatioita. Suomalaiselle erikoiselta tuntuu mm. se, että suurin osa maidoista on iskukuumennettuja ja myydään lämpimässä. Kylmäosastolta löytyy paljon suppeampi - ja kalliimpi valikoima. Laktoosittomia tai vähälaktoosisia tuotteita on hyvin vähän.

Varmaan jokaisessa kaupassa on leivänleikkuukone. Tuore, kokonainen leipä pistetään sinne, painetaan nappia ja leipä tulee viipaloituna ulos. Olin aika ylpeä itsestäni, kun jo ensimmäisellä kauppareissulla opin laitetta käyttämään. Tosin sen perusteella, mitä olen nähnyt ihmisten käpälöivän leipiä, olen vähän skeptinen niiden hygieenisyyden suhteen.

Täällähän sekä viinejä että myös väkeviä myydään ruokakaupoissa. Coran alkoholiosastollakin on varmasti paremmat valikoimat kuin monessa Alkossa - ja hinnat tietenkin paljon edullisemmat.

Meillä ei ainakaan toistaiseksi ole autoa, joten kauppareissut hoituvat pääasiassa fillarilla. Se tietenkin rajoittaa ostosten määrää, joten 5-henkisen perheen tarpeita varten kaupassa saa käydä monta kertaa viikossa. Aluksi ostimme myös juomaveden kaupasta. Vesi täällä on todella kalkkipitoista. Se veden kuskaaminen vasta tuskallista onkin. Olemme ostaneet Brita-kannun, jolla suodatamme juomaveden ja se on mielestäni ihan hyvää vettä.

Pinaattilettuja ovat lapset kaivanneet. Myöskään ranskalaista sipulikeittopussia en ole onnistunut löytämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti