lauantai 7. marraskuuta 2015

Sunnuntaisin ei leikata nurmikkoa

Olimme kuulleet huhuja, että täällä on ruohonleikkuu kielletty sunnuntaisin. Varmoja emme kuitenkaan olleet, joten pienellä riskillä mies pisti ruohonleikkurin käyntiin viime sunnuntaina. (Olin itse kerran aikaisemmin leikannut ruohoa sunnuntaina, ilman sanktioita.)

Pihasta oli leikattu noin neljäsosa, kun eräs naapuri ilmestyi portille. Hyvin kohteliaasti hän kertoi, että sunnuntaisin ei ole sallittua leikata nurmikkoa. No eipä siinä sitten mitään. Ruohonleikkuri vaan takaisin varastoon. Mukavaa sinänsä, että naapuri tuli itse sanomaan, eikä soittanut poliisille.

Katsoimme myöhemmin oman kuntamme sivuilta järjestyssääntöjä. Sieltä löytyikin vaatimaton 27 sivun tiedosto täynnä erilaisia säädöksiä. Kaikkia emme opiskelleet, mutta tosiaankin puutarhassa äänekkäiden laitteiden käyttö sunnuntaisin sekä pyhäpäivinä samoin kuin arkisin klo 20-07 on kielletty.
Kyllä välillä joku remontoikin sunnuntaisin, mutta ehkä se sitten on sallittua, kun äänet eivät tule puutarhasta... 

Seuraava päivä maanantai oli Belgiassa pyhäpäivä, joten sääntöjä kunnioittaen pidättäydyimme ruohonleikkuusta myös silloin. Kaikkia se ei kuitenkaan estänyt, vaan eräälläkin pihalla hääräsi oikein puutarhurifirma. Kaksinaismoralismiako? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti