keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Sadekello soi

Jatkan edellisen postaukseni pukeutumisteemaa. Olin nimittäin viime viikolla Eurooppa-koulun alakoulun luokkaedustajien ja rehtorin tapaamisessa. (Jokaiselta luokalta on valittu neljä edustajaa vanhempainyhdistyksen vuosikokoukseen ja samalla on mahdollisuus näihin pienimutoisempiin juttuihin. Itse olen eskariluokan edustaja.)

Tapaamisessa käytiin läpi kaikenlaista, mutta päällimmäisenä jäi mieleeni kysymys siitä, voiko sateella ulkoilla. Koulussahan soitetaan ns. sadekelloa silloin, kun sataa niin paljon, ettei ulkona voi olla. Kello taitaa soida aika pienestä tihkusateestakin. Itselleni selvisi vasta tänä syksynä, että sadekello ei tarkoita sitä, että voi mennä sisälle, vaan että PITÄÄ olla sisällä. Suomalaiselle siis täysin käsittämätön ajatus.

Tapaamisessa eräs (ilmeisesti ruotsalainen) vanhempi yritti tiedustella ulkoilumahdollisuutta, koska pohjoisen ihmiset ovat siihen tottuneet ja osaavat pukeutuakin. Rehtori kuitenkin totesi, että sadesäällä ollaan sisällä, koska monikulttuurisessa ympäristössä konsensusta ulkoilun ja asianmukaisen pukeutumisen merkityksestä tuskin saadaan aikaan. Näillä siis mennään.

2 kommenttia:

  1. Sadekellothan eivät koske eskarilaisia, kuten eivät muutkan kellojen soitot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anonyymi (vaikka taidat oikeasti olla tuttu :) )
      Totta, hyvä tarkennus. Eskarit saavat olla sateellakin ulkona, mutta ei siellä taida olla enää muita kuin ruotsalaisia, kun suomalaislasten kuravaatteet eivät mahdu naulakkoon. :)

      Poista