maanantai 9. marraskuuta 2015

Auton rekisteröinti osa II

Joku aktiivinen lukija saattaa muistaa noin vuoden takaiset tunnelmat (http://brysselinelamaa.blogspot.be/2014/12/auton-osto-belgiassa.html) kun yritimme saada autoamme rekisteröityä. Erinäisten vaiheiden jälkeen se onnistui, mutta lopputulema oli rekisteröinti, joka on voimassa 30.11.2015 eli sen uusiminen oli nyt edessä.

Valmistauduin operaatioon täyttämällä pinkin rekisteröintikaavakkeen, jollainen sattui olemaan jemmassa. Marssimme sen jälkeen miehen kanssa pankkiin, josta meillä on autovakuutus. Paperiin tarvittiin vakuutusyhtiön tarra todisteeksi siitä, että meillä on autovakuutus. Virkailija ei ollut aivan varma, tuleeko lomakkeeseen valkoinen vai keltainen tarra. Kahden soitetun puhelun jälkeen selvisi, että valkoinen sen olla pitää.

Perjantaina tein ensimmäisen yritykseni rekisteröintitoimistoon. Minua ennen oli jonossa 38 ihmistä. Onneksi oli eväät ja lukemista mukana. Ja erään kanssajonottajan turhauduttua sain hänen jonotusnumeronsa, jolla sijoitukseni koheni peräti 13 sijaa.

Luulin, että tämä toinen rekisteröinti lähinnä vain kirjataan koneelle ja esim. kilvet pysyvät ennallaan. Ehei, koko homma piti tehdä uudestaan. Mukanani oli rekisteröintitodistuksen toinen osa, mutta toinen puuttui ja homma tyssäsi siihen. Molemmat osat tarvitaan. Toinen reissu siis tiedossa.

Tänään sitten uusi yritys. Onneksi sain edelliskäynnillä paperiini LEIMAN, jota näyttämällä sain vahtimestarilta special-jonotusnumeron, jolla pääsin suoraan tiskille. Tällä kertaa homma hoitui. Rekisterikilven ja todistuksen pitäisi tulla huomenna postissa, ehkä...

Vanhat kilvet pitää palauttaa, mutta siihen prosedyyriin en ole vielä perehtynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti