sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Provinssipuistoja

Belgia koostuu kaikkiaan kymmenestä eri provinssista (maakunta). Jokaisessa näissä on omat "provinssipuistonsa" (Domaine provincial/Provinciedomein). Puistot ovat valtavan isoja ulkoilualueita. Osa on ihan ilmaisia, ja joihinkin on pieni pääsymaksu. Tarjonta vähän vaihtelee ja jotkut aktiviteetit saattavat olla lisämaksullisia.

Me kävimme menneellä viikolla testaamassa n. 30 km:n päässä sijaitsevan Huizingenin puiston ja siellähän sai mainiosti kulumaan koko päivän varsinkin, kun kohdalle osui kevään tähän asti lämpimin päivä n. +26 C. Olimme vielä ajankohtana, jolloin Eurooppa-koulussa oli lomaa, mutta belgialaisissa kouluissa ei, joten puistossa oli mukavan rauhallista. Lapsille oli isot leikkialueet, oli minigolfia, kotieläimiä, polkuveneitä ym. Alueella on myös ravintola ja kahvila. Lisäksi löytyy uimapaikka (lisämaksullinen), jota tosin emme tällä reissulla käyneet edes katsomassa.


Alueella on myös ilmeisen upeat puutarhat. Harmitti vaan, kun olivat remontissa ja piti tyytyä kurkkimaan aidanraosta.

Puistoja voi etsiä mm. 365.be Discovery Days -sivustolta hakusanalla "Provincial domain". Osa niistä on pelkkiä luonnonpuistoja ilman leikkipaikkoja sun muita härpäkkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti