perjantai 27. maaliskuuta 2015

Vesi vanhin voitehista

Onpas blogiosastolla ollut pitkä tauko. Pahoittelut! Tällä kertaa mielessä on vesiasiat. Siitä tämänkertainen otsikko. Oli ensimmäinen asia, joka vedestä tuli mieleen.

Viimeisen viikon ajan olemme suihkussa käydessämme jännittäneet, onko lämmintä vettä ja riittääkö se. Viime viikon keskiviikkona - lasten iltapesuaikaan tietenkin - huomasimme, että kuumaa vettä ei tule. Eipä oikein kukaan halunnut jäädä suihkuun läträämään...

Seuraavana päivänä informoin vuokraisäntäämme, joka reagoikin asiaan heti ja lähetti korjausmiehen katsomaan lämminvesivaraajaa.Vika ei kuitenkaan korjautunut, vaan vesi pysyi kylmänä. Itse turvauduin kuntosalin suihkuun. Koko perheen raahaaminen sinne saattaa olla kuitenkin vähän kyseenalaista. Seuraavana päivänä korjausmies tuli uudestaan. Varaajaan piti vaihtaa joku osa, jota vuokranantajamme lähtivät metsästämään toiselta puolelta kaupunkia. Osa vaihdettiin ja vesi lämpeni.

Lämpimästä vedestä saimme iloita tiistaihin asti, jolloin se oli taas kylmää. Korjausmies saapui taas paikalle. Nyt todettiin, että varaajan vastuksissa (tms.) on niin paljon kalkkia, että se aiheuttaa vian. Vastukset pitää puhdistaa. Ennakkotieto on, että tämä tapahtuisi tulevana tiistaina, mitä todella toivon, koska vesi on taas kylmää. Vähän jännitystä elämään siis. Mutta vuokranantajille täytyy antaa kyllä täydet pisteet asioiden hoitamisesta. Hyvin epäbelgialaiseen tapaan kaikkiin yhteydenottoihimme on reagoitu nopeasti, eikä jätetty meitä odottamaan.

Tuo veden korkea kalkkipitoisuus on täällä kyllä huomattava riesa, mitä Suomessa asuvan on ehkä vaikea käsittää. Kalkkisaostumat tukkivat helposti putket, viemärit ym. Esim. tiski- ja pyykkikoneessa pitää käyttää erilaisia kalkinesto- ja -poistoaineita. Vesi suoraan hanasta ei ole kovin hyvää juotavaa, joten mekin suodatamme sen suodatinkannun kautta. Suihkukaapin seinät ovat kalkintahraamat. Mutta tämänkin asian kanssa opettelemme elämään, vaikka välillä tuleekin kylmä suihku niskaan - kirjaimellisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti