maanantai 30. maaliskuuta 2015

Uskaltauduin uimahalliin

Brysselissä ja naapurikunnissa on kohtalaisen paljon uimahalleja. Tähän päivään asti olin onnistunut niitä välttelemään. Tokaluokkalaisemme on koulun kanssa käynyt kerran viikossa uimassa ja ekaluokkalainenkin kävi ekan puoli vuotta. Lasten uittaminen (pl. kuopuksemme) on siis ollut aika hyvin ulkoistettuna. Lisäksi jutut uimahallien kummallisista käytännöistä, huonosta hygieniasta ja kylmästä vedestä eivät varsinaisesti olleet houkutelleet polskimaan. Nyt kuitenkin tuli eteen se tilanne, että oltuamme perjantaista lähtien ilman lämmintä vettä (ks. blogiteksti 27.3.), piti perhe saada pesulle.

Alunperin meidän oli tarkoitus testata Océade-vesipuisto, mutta se onkin maanantaisin suljettu. Onneksi tämä havaittiin jo sunnuntaina kotona netin äärellä, eikä vasta maanantaina ko. putiikin ovella. Päädyimme Zaventemin uimahallin, koska se on lähellä, ja siitä olimme kuulleet positiivisia kokemuksia. Jännityksellä lähdimme testaamaan.

Naisille ja miehille ei ole erikseen pukuhuoneita. Pukemaan ja riisumaan pääsee pieneen lukittavaan kopperoon (perheille tarjolla isompaakin). Tässä vaiheessa puetaan uimapuku päälle. Tavarat kerätään mukaan ja laitetaan käytävällä olevaan lukittavaan kaappiin. Suihkutilat ovat kaikille yhteiset ja "peseytyminen" suoritetaan siis uimapuku päällä. 

Useimmissa uimahalleissa pitää hygieniasyistä käyttää uimalakkia, mutta tuolla hallissa se ei ollut pakollista. Vähän ehkä naurattaa nuo hygieniasyyt, kun sitten kuitenkin peseytyminen on, mitä sattuu. Tai ehkä juuri siksi? Ihme muuten, ettei suomalaisiin uimahalleihin ole keksitty uimalakkipakkoa. Niissä kun ollaan paljon tarkempia hygieniasta muutenkin. 

Oman hupinsa tilanteeseen toi se, että osuimme paikalle samaan aikaan noin 100-päisen koululaislauman kanssa. (Eurooppa-koulussa on tämä viikko lomaa, mutta paikallisissa kouluissa ei.) Oli siinä menoa ja melskettä... Kun he lähtivät, paikalle ei meidän lisäksemme juuri muita jäänytkään. 

En tiedä Zaventemin uimaveden lämpöasteista, mutta kyllä siellä tämäkin vilukissa tarkeni. Tarjolla oli 25m iso allas sekä kaksi allasta lapsille (toinen ihan pienille). Lisäksi oli lämmin poreallas. Saunaa ei ollut. Joissakin uimahalleissa on, mutta useasti se on kai lisämaksullinen.

Kaiken kaikkiaan sen verran onnistunut kokemus, että voimme mennä uudestaankin. Vuokraisäntäkin oli yhteydessä. Lämminvesivaraajan operaatio on keskiviikkona, mutta korjaustyyppi kävi tänään tekemässä jotain (en tarkkaan tiedä, mitä), että saatiin taas lämmintä vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti