tiistai 13. tammikuuta 2015

Näin lisätään turvallisuutta koulussa - belgialaiseen tapaan osa II

Kirjoitin eilen Eurooppa-koulussa käyttöön otetuista turvallisuustoimenpiteistä. Lasten henkilökorteissa käytetyt kuvat ovat muuten syksyllä koulukuvauksen yhteydessä otettuja. On kuitenkin lapsia, jotka ovat aloittaneet koulun vasta kuvauksen jälkeen. Näiden lasten korteissa ei siis ole kuvaa lainkaan. Lapsen voisi varmaan siis hakea myös vaikka kauppakuitilla.

No, nyt noita turvallisuustoimenpiteitä onkin jo lanseerattu lisää. Maanantaista lähtien nimittäin alakoululaisten vanhemmat kerätään koulun portin läheisyyteen karsinaan, jossa odotetaan omaa lasta. Aikaisemmin lapset on haettu sieltä pihalta. Tällä uudella toimintatavalla ehkäistään kuulemma asiattomien pääsy koulun pihalle. Asiaa koskevan tiedotteen mukaan oli laitettu oikein kuvatkin.

















Ai niin, Suomen eskariluokan ulko-ovi, jonka kautta lapset normaalisti haetaan, on koko lukuvuoden ollut rikki. Lapset haetaan edelleen poikkeuksellisesti ns. hakuluokasta. On toki ymmärrettävää, että nämä erilaiset turvatoimenpiteet ovat vieneet aikaa mm. siltä oven korjaamiselta. Samoin kuulemma rakennuksen kolmannesta kerroksesta puuttuvat paloportaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti