torstai 16. lokakuuta 2014

Päiväni kirjastontätinä

Eurooppa-koulussa toimii eri kieliosastoilla omat kirjastonsa. Ala- ja yläkoulujen kirjastot ovat erikseen. En tiedä, miten homma toimii yläkoulun puolella, mutta alakoulussa joka luokalla on kerran viikossa kirjastotunti, jolloin käydään kirjastossa lukemassa ja palauttamassa lainassa olleita ja lainaamassa uusia kirjoja.

 
Koko kirjastossa on yksi palkattu työntekijä, mutta muutoin homma pyörii kirjojen hankinnoista lähtien vapaaehtoisvoimin. Olen itse ollut aina ahkera lukija ja joskus pienenä haaveilin kirjastonhoitajan ammatista. Niinpä ilmoittauduinkin mielelläni vapaaehtoiseksi vanhemmaksi suomalaiseen kirjastoon. Tänään olin ensimmäistä kertaa harjoittelemassa kirjastontätinä oloa. 

Kirjastossa kävivät 1.-3. -luokkalaiset, joukossa omatkin lapseni. Meillä suosikkeja ovat tällä hetkellä Risto Räppääjät, jotka tosin on melkein kaikki jo luettu. Oli muuten hauska huomata, että lainattavien kirjojen joukossa kulki niitäkin kirjoja, joita olen itse lapsena lukenut; Merja Jalon hevoskirjoja ja Enid Blytonin kirjoja.

Kirjoja saadaan lahjoituksena ja niitä myös ostetaan kerätyillä varoilla.  Suomenkielisellä osastolla on n. 4000 lainattavaa nidettä. Tosi upea juttu, että suomalaislapset pääsevät lukemaan monipuolisesti omalla äidinkielellään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti