tiistai 21. lokakuuta 2014

Omaa lomaa

Eurooppa-koulussa vietetään ensi viikolla syyslomaa. Täällä oppilailla on Suomeen verrattuna hieman enemmän lomaa. Lukuvuoden pituus on 180 työpäivää, kun se Suomessa on 190 päivää.

Virallisten lomien lisäksi moni perhe Suomessa tuntuu lähtevän vaikka viikon lomalle kesken kouluvuoden. Yleensähän lomamatkat ovatkin halvempia virallisten loma-aikojen ulkopuolella.

Täällä on vähän toinen meininki. Vapaat anotaan rehtorilta ja hän on kuulemma varsin tiukka. Erityisesti on turha kuvitella pidentävänsä virallista lomaa alku- tai loppupäästä: "Before and after holidays, absences are allowed only in case of force majeure or illness. The distance, the duration of the trip, family celebrations, flight schedules, the non-coincidence of holidays with other schools, … are not considered as cases of force majeure." 

Sairaustapauksissa saa omalla ilmoituksella olla kaksi päivää poissa. Sen jälkeen vaaditaan lääkärintodistus. Omat lapset ovat toistaiseksi olleet terveinä, joten ei ole tarvinnut vielä todistuksia hommailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti