perjantai 1. huhtikuuta 2016

Bryssel tänään

Maalbeekin metroaseman edustalla olevat kukat muistuttavat edelleen viimeviikkoisista terrori-iskuista. Yleisesti ottaen kaupungissa on ollut melko rauhallista, johtuen tosin osittain siitä, että moni on tämän viikon pääsiäislomalla. Metrossakin on iltapäivisin ollut melko väljää.

Monen esim. Suomesta matkustavan virkamiehen kulkeminen hankaloituu, koska Zaventemin lentoasema on edelleen suljettu. (En tiedä, koska avataan.) Monet tulevat esim. Amsterdamin kautta ja sieltä nopealla junalla Brysseliin. Tosin tällä viikolla kokouksia ei juurikaan ole lomien takia ollut. Mutta myös lomalaisten matkustaminen on vaatinut poikkeusjärjestelyjä.
Katukuvassa sotilaita on ehkä ilmestynyt myös sellaisiin paikkoihin, joissa niitä ei aikaisemmin ole ollut, kuten kotiasemalleni Roodebeekiin. Muutoin asuinalueellamme arki sujuu ihan normaalisti. Koulu jatkuu ensi viikolla. Saa nähdä, onko siellä uusia turvatoimia.
EU-instituutioiden luona on entiseen tapaan sotilasvartiointi.Tässä on armeijan kalustoa Eurooppa-neuvoston rakennuksen ulkopuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti