perjantai 5. joulukuuta 2014

Lakko

Brysselissä lakkoillaan sekä 8. että 15.12. Mm. julkinen liikenne ei toimi ollenkaan. En itseasiassa ole ihan tarkkaan selvillä, mitä kaikkia ammattiryhmiä lakot koskevat.

Eurooppa-koulu on kyllä auki, mutta koulukuljetuksia ei pystytä järjestämään, ruokaa ei ole tarjolla eikä ehkä opettajiakaan. Opettajat eivät toki lakkoile, mutta varsinkin kauempaa kulkevien voi olla hyvin hankala päästä työpaikalleen. Takeita opetuksen järjestämisestä tai lasten sataprosenttisesta valvonnasta ei kuitenkaan ole.

Koululta tuli jo sähköpostia, jossa kysyttiin vapaaehtoisten vanhempia apua. Osallistun kyllä ihan mielelläni vaikkapa koulun retkille, mutta en kyllä miksikään palkattomaksi opettajaksi ryhdy kaaoksen keskellä.

Alakoulun rehtori ilmoitti, että luvattomat poissaolot hyväksytään. Koko koulun johtajalta tuli viesti: "The school will be open on Monday 8th December and 15th December for children whose parents need to send them to school." Rivien välistä voi lukea, että kannattaa pitää lapset kotona. Mekin teemme niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti